19. října 2014

Říjen 2014 – další volby

Volební kampaň na žďárskou radnici jsem chtěl odpracovat v klidu, protože volby, resp. jejich výsledek nerozhoduje o mém živobytí - neměl jsem žádnou starostovskou ambicí. Záleželo mi na celkovém výsledku ODS, chtěl jsem pomoct některým slušným lidem.

Není to pro mne první volební klání, ale poprvé kdy jsem byl součástí sociální sítě a nové formy komunikace na facebooku. Když jste veřejně aktivní, máte zde možnost dostat zajímavé reakce a názory od opravdu široké veřejnosti. Taky vlastní názor na dost lidí to pomůže zformovat, i když musím přiznat, že některá výměna názorů mě z plánovaného klidu vyvedla, ba přímo rozrušila. Blahoslavení, facebookem nezasažení! Ale mojí hlavní iniciativou na tomto pro mne poli neoraném, takovou sondou, bylo malé předvolební video o městě, které jsem pověsil fcb do skupiny Město Žďár nad Sázavou, s více než 5 000 členy. Zajímavá a užitečná zkušenost. Pro všechny jsem dosavadní podobu zaznamenal na i svém webu.

Kdo nic nedělá, nic nezkazí. V politice, a to napříč stranami ale platí i to, že kdo nic nedělá, často u voličů vyhrává. Ono v politice obecně platí tolik neobvyklostí. Stejně jako ten, že někomu stačí jenom celé 4 roky mlčet. Příkladů znám dost. Budu ve věcech veřejných jako zastupitel Města a Kraje  s pokorou pracovat. Nebojím se práce. Strach mám jen z lidské hlouposti, Putina a Eboly. Přidávat vždy ještě něco navíc je ale v dnešní době asi nadbytečné a přílišná neúcta k času, který mi byl dán..

„Základem všeho je kruh“ řekl děda Drchlík, když hodil hranatou cihlu na hladinu rybníka. A přece se točí! A stále něco končí a něco začíná! Po více než dvou letech končím a už nebudu každý měsíc psát a platit text v Novinkách. Chtěl bych všem čtenářům poděkovat za dosavadní přízeň a třebas někdy na shledanou. Ať Vás život nebolí.

PS : Podzim je na Vysočině nejkrásnější.

MUDr. Radek Černý

krajský zastupitel