19. září 2014

Nerozdávejme to, co nemáme

Politické strany a hnutí se v Pardubicích snaží oslovit voliče před komunálními volbami různým způsobem.

Za nejvíce nezodpovědné považuji rozdávání peněz, které ještě nejsou a možná ani nikdy nebudou k dispozici.

Proti naprosto konkrétním slibům (Pardubická karta nabitá 500 Kč, parkovací karty zdarma, MHD do 18 let a nad 65 let zdarma, odvoz odpadu zdarma) nenabízejí žádná jednoznačná řešení, kde na to seženou peníze.

I kdybych připustil, že lze efektivně ušetřit zrušením městských obvodů, což si nemyslím, a už vůbec ne v deklarované výši, není reálné, aby k této změně došlo dříve než za 4 roky. Peníze ale tato uskupení chtějí rozdávat občanům ihned. Takto se ale řádný hospodář nechová. Utrácet peníze, které jsem ještě nevydělal nebo neušetřil považuji za zbytečný hazard, zvláště pokud se nejedná o investice.

Politici, kteří takovéto sliby dávají asi nemají co jiného voličům nabídnout a dávají jim jasný signál, jak budou se svěřenými prostředky hospodařit.

PaedDr. Jan Mazuch

předseda městského klubu ODS