25. dubna 2016

Zastupitelé ODS chtějí znát náklady odstoupení od smlouvy se společností Mladá RP

V Praze dne 25.4.2016 : Rozhodnutí Rady Středočeského kraje o odstoupení od smlouvy se společností Mladá RP, jež měla od kraje dlouhodobě pronajatý prostor bývalého výcvikového vojenského prostoru u Milovic, považuji za riskantní. Ne snad proto, že bych chtěl obhajovat toto neblahé dědictví, které kraji zbylo ještě z dob panování Davida Ratha, ale zejména proto, že kraj může za tento zvolený postup zaplatit smluvní pokuty v řádu desítek milionů korun.

ODS vždy upozorňovala na podivné okolnosti celé smlouvy a opakovaně jsme byli ujišťováni, že se do tohoto problému nemáme příliš vměšovat. Jako předseda Kontrolního výboru Středočeského kraje navíc vím, že jsme i v minulých letech varovali před naplněním dnešního scénáře. Bylo nám dokonce naznačováno, že to nejhorší, co by se mohlo kraji stát, je výpověď z této smlouvy.

Prakticky žádný ze zastupitelů dnes nezná reálná rizika plynoucí z rozhodnutí Rady kraje o odstoupení od smlouvy. Naši zastupitelé se budou zajímat o okolnosti výpovědi a především nás pak bude zajímat právní rozbor, o který se vedení kraje opřelo při svém rozhodování. Zanechat budoucímu vedení kraje dáreček v podobě smluvních pokut či vleklých soudních pří by sice sociálně demokratickému vedení bylo vlastní, ale je to absolutně nepřijatelné.

Klub ODS požaduje vyčíslit rizika výpovědi smlouvy, stejně jako chceme znát další vizi kraje ohledně území bývalého výcvikového území u Milovic.

Štítky:
tisková zpráva