19. ledna 2017

Interpelace na ministra financí ve věci boom restaurací po EET?

(www.psp.cz) Ústní interpelace poslance Radima Holečka na ministra financí Andreje Babiše ve věci boom restaurací po EET?

 
Radim Holeček:
Vážený pane ministře, v pátek 13. 1. jste z tohoto místa řekl: Já jsem byl v Mostě minulý pátek a chodil jsem tam po hospodách. Vzniklo plno nových hospod. Kde je problém? Žádný problém není, co máme EET.
 
Jako hrdý mostecký rodák jsem se na sociálních sítích zeptal Mosťáků a dostal jsem následující odpovědi. V centru plus jedna herna, minus jedna kavárna s dětským koutkem, místo nevinné vinárny je stop steak bar, přesné datum otevření nevíme, ale není to dlouho. Jinak jsem si ničeho nevšimla. V Nezvalovce přibyla další herna přímo naproti základní škole, takže jsou tam teď dvě vedle sebe. I kvůli EET skončily Vinohrady a také rockový klub. To se dotklo mě velmi osobně, protože já mám krásné zážitky z gymnaziálních let na rockový klub, a že ten skončí kvůli EET, je pro mě nepochopitelné.
 
Vyžádal jsem si statistiku z mosteckého živnostenského úřadu, moc děkuji kolegyni paní poslankyni Aulické Jírovcové, protože jenom těm sociálním sítím není možné věřit, takže jsem chtěl mít nějakou statistiku, a statistika říká toto: Počet přerušených živnostenských oprávnění na hostinskou činnost mezi 1. 12. a 13. 1. z roku 2016 na 2017 je 19. Nově ohlášená živnost hostinská činnost v tomto období jedna fyzická osoba. Ukončené provozovny s hostinskou činností v tomtéž období sedm. Když to posčítáme, pro mě je poměr jasný, 26 zavřených, potažmo uzavřených, přerušených živností a pouze jedna, a velmi si myslím, že to je ta herna, proti tomu.
 
Nehorázné lži, které tady vypouštíte tady z tohoto místa, pane ministře, šíříte vědomě?
Radim Holeček

poslanec PČR