14. července 2014

24 hodin v sedle

Občanské sdružení ROZHOUPEJ MĚSTO při MS ODS v Ústí nad Orlicí 5 a 6 července 2014 uspořádalo třetí 24 hodinovku na kole v Ústí nad Orlicí letos rozšířenou i o koloběžky.

Díky oblíbenosti se letos sešlo 20 jednotlivců, 6 dvojčlenných a 7 trojčlenných týmu a nově i tři jednotlivci na koloběžkách. Mezi účastníky startovaly také tři ženy v jednotlivcích a 4 jako členky týmu. Akce se zúčastnili cyklisté nejen z Ústí nad Orlicí a blízkého okolí, ale také z Prahy, Pardubic, Hradce Králové, Kutné Hory, Ostravy ale i z Bratislavy.

Cílem akce bylo pokořit 700km. Díky krásnému počasí, které provázelo účastníky celých 24 hodin se podařilo hranici 700 km překonat. V jednotlivcích ji pokořil Michal Kubišta, který ujetím 84 kol si zajistil výsledek 764,4 km na druhém místě skončil Adam Cihlář  709,8 km a třetí Michal Klindera 685,5 km .Ve dvojicích na 1. místě skončili Petr Macek, Jiří Vyčítal (Chmelové šišky I. z České Třebové) s 728 km, druzí byli Radek Dudek, Tomáš Schaffer (Stapol Polička) a David Karpíšek, Martin Lebeda (Kosí bratři z Ústí nad Orlicí), oba týmy s 646,1 km.V trojčlenných týmech na 1. místě skončili Petr Morávek, Aleš Komberec, Jan Roháček (Renova Race team) s 800,8 km, na 2. místě Milan a Zdeněk Čechal, Stanislav Motl (Chmelové šišky III.) s 773,5 km a na 3. místě Martina Rábová, Pavel Ráb, Jaroslav Poukar (USTA IBK) s 764,4 km.

Vytyčený cíl si na své premiéře splnili i koloběžkáři, kdy Jiří Dlabal najel 41 kol a 373,1 km, Marian Burkart 39 kol a 354,9 km a Libor Kment 34 kol a 309,4 km. Poslední ocenění pak patřilo 3,5letému Patriku Koskovi , který ve svém věku dokázal zdolat 18,2 km.

Modré želvy tým MS ODS v Ústí nad Orlicí ve složení Dalibor Adam, Lukáš Chadraba a Richard Mužátko najeli 582,4 km. Po celou dobu trvání akce dohlížel na její hladký průběh ředitel závodu Matouš Pořický

Dalibor Adam

člen místní rady
místopředseda oblastního sdružení