1 den a podnikáte

Když si chcete založit firmu, musíte jít za notářem, do banky, na živnostenský úřad, na soud a na finanční úřad. Vše stojí mnoho času a peněz, které nemůžete věnovat podnikání. Při vyřízení živnostenského listu povedou vaše kroky také na živnostenský úřad, který – pokud máte štěstí – za vás zbylé úkony vyřídí. Zároveň musíte zaplatit správní poplatek. Založení živnosti z domova však stále není možné. Stejně tak zaplacení poplatku platební kartou po internetu.

Příklad:
Založení firmy v České republice trvá přibližně 1 měsíc (záleží, zda úřady využijí své lhůty až do konce).
Musíte zaplatit za notáře, za zápis do obchodního rejstříku a za získání potřebných dokumentů. To vše stojí kolem 12 000 Kč.

Provádění všech těchto úkonů je zbytečné a jejich cena je příliš vysoká. Stát by měl novým podnikatelům pomáhat, a nikoli je přetěžovat byrokracií.

Proto navrhujeme

ZALOŽENÍ S. R. O. ELEKTRONICKY DO 24 HODIN

MOŽNOST ÚHRADY SPRÁVNÍCH POPLATKŮ PLATEBNÍ KARTOU

ZALOŽENÍ VOLNÉ ŽIVNOSTI ELEKTRONICKY Z DOMOVA

Zjednodušíme začátky podnikání tak, aby se noví podnikatelé mohli soustředit na své nápady a nemuseli zbytečně trávit svůj čas na úřadech.

Obtížnost startu podnikání
Země OECD Pořadí na světě