5. února 2019

Podporujeme zřízení firmy online za jeden den

​​​​​​​Občanští demokraté připojili své podpisy pod návrh zákona na založení firmy online. Je to cesta, jak usnadnit lidem život a zjednodušit podmínky pro naše podnikatele a živnostníky. Zároveň tím občanští demokraté naplňují své programové priority.

„Byrokracie v ČR potřebuje nutně dietu. Proto se snažíme o to, aby se co nejvíce agend v budoucnu digitalizovalo. Podílíme se například na přípravě zákona o právu občana na digitální službu, postupujeme v elektronizaci stavebního řízení. V nedávné době jsme představili tzv. fikci souhlasu, která má výrazně urychlit a zjednodušit stavební řízení. To jsou kroky, které míří k tomu, aby se stát choval k lidem jinak než doposud. Víc jim pomáhal, než je peskoval a kontroloval. Proto také podporujeme tento návrh na založení firmy online za jeden den,“ vysvětluje místopředseda ODS Martin Kupka.

„Výsledkem dosavadního působení vládní koalice jsou spíš komplikace a brzdy pro živnostníky, podnikatele i všechny aktivní lidi. Je na řadě jim naopak připravovat lepší a jednodušší podmínky. Proto se připojujeme k této iniciativě, která bude také naplněním jedné z našich programových priorit. Lidé jednak uspoří čas, ale především nebudou počáteční administrativou odrazeni od toho začít podnikat a založit firmu. My považujeme soukromé podnikání za naprosto klíčové pro naši budoucí prosperitu a silnou ekonomiku,“ dodává poslanec Vojtěch Munzar.