Zbyněk Stejskal

Povolání: místostarosta města Havlíčkův Brod
*1975

Havlíčkovo náměstí 57
580 01  Havlíčkův Brod
Česká republika

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Narodil jsme se 27. 2. 1975 v Havlíčkově Brodě, kde jsem prožil i mládí. Havlíčkův Brod jsem opustil kvůli studiu elektrotechniky v Hradci Králové. Po maturitě jsem se do rodného města vrátil a založil zde postupně dvě úspěšné firmy. První vznikla z mé celoživotní záliby v cyklistice a věnuje se prodeji jízdních kol. Se svou manželkou pak provozuji ještě dva obchody se zdravou výživou.

 

Jako rodilému Broďákovi mi záleží na tom, jak se lidem ve městě žije. Proto jsem vstoupil do komunální politiky, nejprve na pozici radního, kterou jsem vykonával šest let, nyní již skoro čtyři roky působím jako místostarosta. Za mého působení na radnici dosáhl Havlíčkův Brod mnoha úspěchů. Poslední dva roky město hospodaří vyrovnaně s nulovým dluhem. V loňském roce byl navíc Brod oceněn titulem Historické město roku 2020, což ukazuje, že i bez zadlužení lze investovat do kulturních památek.

 

Na podzim 2021 jsem kandidoval do poslanecké sněmovny za koalici SPOLU. Na kandidátní listině jsem byl čtvrtý a poslanecký mandát mi unikl o 125 hlasů. Přesto považuji kandidaturu za skvělou zkušenost, která mě velmi posunula. Kandidoval jsem, protože věřím, že je čas na změnu. Přál bych si digitalizovanou státní správu, důležitá je pro mě i ochrana životního prostředí.

Díky komunální politice mám mnoho zkušeností o fungování státní správy. Vím, že mnoho změn je běh na dlouhou trať, který vyžaduje vytrvalost. Hledám odvážná řešení a neustoupím při prvním zádrhelu. Jsem přesvědčen že i státní správa může fungovat moderně, srozumitelně a rychle.

 

Svůj volný čas dělím mezi rodinu a cyklistiku. S manželkou Dášou mám dvě děti, Ester a Bruna. Společně podnikáme výlety do přírody, za kulturou, ale třeba i na rockové koncerty. V cyklistice se věnuji enduru. Pro tuto disciplínu je potřeba spojit mnoho dovedností – technickou jízdu, vytrvalost, sílu, ale i strategii a rozvahu. Díky cyklistice jsem procestoval mnoho míst v republice i zahraničí. Setkávání s novými lidmi a poznávání nových zemí mi přináší inspiraci, ale také nadhled.

 

Všechny své životní zkušenosti chci využít ke zlepšení politické situace v České republice. Naše země si totiž zaslouží kultivovanou politickou scénu a funkční státní správu a samospárvu.