15. září 2013

Anketa Deníku Vysočina k předčasným volbám

Odpovědi Miloše Vysočina na anketní otázky Deníku Vysočiny.

Jak obtížné bylo rychle sestavit vysočinskou kandidátku, respektive vybrat kandidáty ve srovnání s minulými přípravami na volby do Poslanecké sněmovny PČR?

Přestože jsme všechny své volební sněmy museli organizovat velmi rychle za sebou, podařilo se nám podle mého názoru sestavit kandidátku velmi kvalitní. Možná paradoxně přinutil právě i nedostatek času a odhodlání se situací v ODS něco udělat naše členy ke zvýšené aktivitě a v některých případech třeba již i neplánované nasazení svého jména ve volbách. Mám z toho radost a velmi si toho zároveň vážím. Z naší kandidátky je totiž zřejmé, že opravdu nebývale velký počet našich osobností se rozhodl ODS pomoci a byli našimi členy jednoznačně podpořeni. Jsem přesvědčen, že jména jako Jana Fischerová, Jaroslav Vymazal, Leopold Bambula, Radovan Necid, Martina Bártová, Jan Tecl, Jiří Kučera, Jan Mokříš, Alena Hostašová, Eva Krpálková a mnoho dalších nám mohou ostatní strany pouze tiše závidět.

Při jaké příležitosti/příležitostech se budou voliči moci seznámit s Vašimi kandidáty?

Plánujeme kontaktní kampaň i představení v tisku a v elektronických médiích. Naše kampaň však nebude nákladná. Máme v plánu, že naši kandidáti osobně navštíví maximum měst a obcí na Vysočině. Politici se před lidmi nesmí schovávat, ale naopak musí se snimi bavit, musí jim naslouchat a to nejenom před volbami. O výjezdech našich kandidátů budem rádi například i na stránkách Deníku rádi v předstihu informovat.

Co pro Vás bude úspěchem v mimořádných říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR? Bude to zisk mandátů za Vysočinu (kolika?) nebo alespoň 1,5 procenta či 3 procent odevzdaných hlasů na celostátní úrovni?

Naprostá většina našich kandidátů je mezi lidmi na městech a obcích dnes a denně. Osobně jsem přesvědčen, že dobrý politik nedělá kampaň pouze před volbami, ale stále - svojí každodenní prací. Pokud se nám v kampani podaří ještě něco v nasazení přidat nebo zpestřit, budu spokojen. Co se týká volebního výsledku, jsem optimista. Jsem si vědom, že pro lídra naší kandidátky Janu Fischerovou je Jiří Běhounek silným soupeřem, ale věřím, že nás bude hodně, kterým se Jana Fischerová, a tím i kandidátka ODS zalíbí více. 

RNDr. Miloš Vystrčil

předseda RS ODS Vysočina