9. října 2019

Tisková zpráva OS ODS Jihlava

Jihlavská ODS má lídra do krajských voleb!

Oblastní sdružení ODS Jihlava si v pondělí 7. 10. 2019 zvolilo nové vedení. Post předsedy obhájil současný šéf oblasti Vítězslav Schrek. Místopředsedy jihlavské oblasti se stali Petr Laštovička z Jihlavy, Vladimír Brtník z Telče, Radek Zuda z Třeště a Pavel Vencovský z Polné. „Potvrzení mého předsednictví mě těší. V novém období bych se spolu s místopředsedy chtěl věnovat posílení spolupráce s jednotlivými místními sdruženími a využít tak naplno silný lidský potenciál, který v oblasti máme“, komentoval své znovuzvolení Schrek.

Oblastní sněm dále potvrdil nominaci Vítězslava Schreka na post lídra krajských voleb pro regionální sněm ODS, který bude sestavovat celou kandidátku již 2.11.2019. Za oblast Jihlava se na krajskou kandidátku postaví také advokátka Eva Decroix, traumatolog Jan Procházka, předseda svazu plaveckých sportů Petr Ryška, senátor Miloš Vystrčil a náměstek primátorky Petr Laštovička.

„Pevně věřím, že krajské volby zúročí i práci, kterou jsme odvedli v posledních evropských volbách. Na krajské kandidátce ODS budou silná jména a skuteční odborníci na krajskou tématiku a být mezi nimi je pro mě výzva i čest. Mám se čemu učit! “, komentovala za jihlavskou oblast nominovaná dvojka Eva Decroix, která zároveň obdržela nominaci na členku Výkonné rady ODS.

Sněm se nesl v přátelské atmosféře, umocněné papučovým dnem, který se 7. 10. tradičně koná na podporu domácí mobilní hospicové péče a který někteří členové, včetně senátora Miloše Vystrčila podpořili, a i na sněm se dostavili v bačkorách.