7. dubna 2019

Nedělní glosa: Miluju a maluju...

Pro mladší generaci tu mám upgrade: miluju a hejtuju!

Nebo to je bez rozdílu věku?

Nevím. Možná. Kouzlo někomu napsat „seš vagína“, nebo „pitomá blbá krávo“ nebo ... no, radši to přejdu, nechci to vyhledávat a mám naštěstí selektivní paměť, co si pamatuje, jen co ji pobavilo. A přiznám, že mě to opravdu pobavilo. Prostě „vagíno“ mě dosud nikdo opravdu neoslovil. (Ne, že by mi to chybělo) Ani ten nešťastník z protistrany v soudním sporu, co mi posílal anonymy, že mé dny jsou sečteny.

Kouzlo chápu! Přijdu domů z práce a všechno mě štve a ejhle ji, nějaká kandidátka, ta to schytá. Jak osvobozující. Dobře, vstoupila jsem do veřejného prostoru, tedy i tím ženským orgánem se mohu veřejně stát, byť trošku pátrám po souvislosti. Inu, proti genetice nic nenaděláš, máš ji tam, odpovídá ve mně hlas blížence. No a kráva? Vzpomeň si, kde jsi nechala klíče minulý týden.

Pravda, po letech advokátní praxe jsem zvyklá na malinko víc formálnosti v oslovování. Ale což člověk se nesmí stát ješitným. Dosud jsem měla denní dávku kofeinu, mailů a telefonátů. Po kandidatuře přidávám denní dávku hejtů. Na to se dá zvyknout. Horší bylo denně běhat či to pitomé předsevzetí ranní studené sprchy. Hejty vás začnou bavit, až náruživě, řekla bych.

A pak nic. Nula. Prázdno. Píšete pořád stejně. A nikoho nezajímáte. Jen srdíčka a lajky. Dobře, je jich hodně, ale stejně, počtu hejtů se to nevyrovná.

Nechápu. Ze dne na den se s mojí maličkostí smířilo přes šest set osob? Sice je neznám a mají divná jména, ale stejně. Tak buď jsem čarodějnice a pak jsem měla spíš kandidovat na hrad, nebo něco není „košér“

Že by placení hejtři? Kolik tak dostanou za takovou „vagínu“ na stránce no name holky, jako já? A kam všichni utekli? A kdo je platí? Proč přestali hejtovat?

Nevím. Každopádně opuštění mé stránky po „uroněné slze“ neberu jako propad do bezvýznamnosti, politické ani osobní, jen novou definici politických priorit hejtrů. Tahle holka prostě rozum nedostane, asi zaznělo od hlavního trolla. To musí být funkce!

Tak se znovu orientuju na srdíčka :-) A miluju a maluju si to docela slušně :-)

Eva Decroix

kandidátka ODS do Evropského parlamentu