7. dubna 2021

Celý můj dosavadní život jsem prožil v Ústeckém kraji a vím, že bych za nic neměnil

(Ústecký kraj) V Listech Ústeckého kraje jsou představováni noví radní. V březnovém čísle byl zveřejněn rozhovor s Mgr. Bc. Tomášem Riegerem, radním pro oblast majetku a investic a členem Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje.

Co o sobě chcete veřejnosti prozradit? Profesní zkušenosti, koníčky, rodina apod.

Narodil jsem se 6. května 1974 v Litoměřicích. Po maturitě na litoměřickém gymnáziu jsem nastoupil do Památníku Terezín, kde jsem v různých pozicích, naposledy jako tiskový mluvčí a vedoucí oddělení vnějších vztahů a marketingu, působil až do uvolnění pro výkon funkce zastupitele v listopadu 2020. Při zaměstnání jsem vystudoval bakalářský obor sociální práce a posléze ještě magisterský obor učitelství němčiny pro ZŠ, oba na zdejší Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Dětství jsem strávil v Libochovanech, epizodně jsem bydlel v Litoměřicích a Ústí nad Labem, od roku 2004 žiji v Chabařovicích, kde jsem také zastupitelem. Celý můj dosavadní život jsem tedy prožil v Ústeckém kraji a vím, že bych za nic neměnil. Tedy vlastně ano, měnil bych a přetvářel Ústecký kraj, a to je vlastně hlavní důvod mé kandidatury do krajského zastupitelstva, protože přihlížet a kritizovat nestačí.

Žiji v dlouhodobém partnerském vztahu v rodinném domku v Chabařovicích s malou zahrádkou, kde je pro mě relaxací se tzv. hrabat v hlíně. Mám jednoho stařičkého vlčáka a tři kočky. Vzhledem k mému profesnímu zaměření mám blízko ke kultuře, cestovnímu ruchu a památkové péči. Když mám čas, rád čtu. Mám rád divadelní činohru, český a německý jazyk a stále ještě mě baví se učit novým věcem a čelit novým výzvám.

Jaké jsou vaše politické cíle pro volební období 2020 – 2024?

Konkrétními kroky se chci podílet na přetváření image našeho kraje do pozitivní roviny, napravovat chyby předchozích vedení Ústeckého kraje, a to především lepším a rozumnějším hospodařením, svou prací a vystupováním napravovat škody, které lidem v naší zemi a v neposlední řadě samotné Občanské demokratické straně způsobili v dobách nedávno minulých někteří její reprezentanti. V neposlední řadě bych byl rád spolehlivým koaličním kolegou, slušným zastupitelem vůči opozici a zůstal bych čestným i navzdory významné politické funkci.

Motto: „Cokoli dá ti osud, to snášej, a zvítězíš nad ním.“

Tomáš Rieger

místopředseda oblastního sdružení
předseda místního sdružení
zastupitel města
zastupitel Ústeckého kraje

Štítky:
PS-rozhovor