Jan Jakob

Povolání: starosta, poslanec PČR
*1982

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Jan Jakob se narodil 2. prosince 1982 ve Vsetíně.

Po maturitě na gymnáziu se přestěhoval do Prahy, kde se věnoval problematice médií a působil jako tiskový mluvčí. Po přestěhování do Roztok se zapojil do zdejšího veřejného života. V roce 2010 se stal starostou a definitivně tak opustil svět médií a řízení města se plně věnuje doposud. V pozici starosty zaznamenal řadu úspěchů.

V rozpočtu města dokázal najít desítky milionů korun na potřebné investice. Za jeho starostování byla postavena nová budova základní školy s tělocvičnou, několik tříd mateřských škol, opraveny kilometry silnic a chodníků, posílena veřejná doprava či rozšířena podpora kulturních a sportovních spolků. Jeho práci místní ocenili v komunálních volbách v roce 2014, kdy svou pozici obhájil a TOP 09 získala rekordní počet mandátů.

V roce 2016 se stal zastupitelem Středočeského kraje. Ač je v opozici, upozorňuje na některé problémy v nejrůznějších koutech kraje. Mnohé z nich se i díky jeho přispění podařilo vyřešit.

Je předsedou expertní komise TOP 09 pro samosprávu a místopředsedou Klubu starostů. Spolupodílel se na vytváření volebního programu a je autorem kapitoly Samospráva a veřejná politika.

Od roku 2017 je předsedou středočeské krajské organizace TOP 09. V minulosti se zabýval mediální legislativou.

Je ženatý a vychovává čtyři děti. Ve volném čase rád relaxuje u vaření a u uzení domácích specialit.