Jiří Baňka

Povolání: student
*2000

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Jiří Baňka se narodil 3. února 2000 v Slaném. V letech 2011 až 2019 studoval na Gymnáziu Václava Beneše Třebízského ve Slaném, kde během studií aktivně organizoval volnočasové aktivity. Mezi lety 2018 a 2019 vedl na gymnáziu studentský orchestr, který založil. V současnosti studuje ekonomiku a managementu na Masarykově ústavu vyšších studií ČVUT v Praze.

Mluví anglicky a francouzsky. Ve volném čase se věnuje studování historie Slánska a Kladenska, dopravě, logistice, architektuře a urbanismu. Specializuje se na analytickou činnost a problematiku internetového prostředí. Mezi jeho nejoblíbenější volnočasové aktivity patří hra na klavír, jízda na kole, lyžování a cestování.

V roce 2018 kandidoval jako nezávislý kandidát do zastupitelstva města Slaný za KDU-ČSL a Volbu pro Slaný. Od března 2020 zastupuje Středočeský kraj v celostátním výboru Mladých lidovců. V prosinci 2020 byl zvolen místopředsedou místní organizace KDU-ČSL v Slaném.

Během koronavirové krize koordinoval stovku dobrovolníků Farní charity Slaný, kteří zajišťovali nakupování seniorům, lidem v karanténě a klientům Domova s pečovatelskou službou na Slánsku.

Věří v solidární stát, který se dokáže postarat o všechny skupiny obyvatel, ale který nebrání podnikatelskému prostředí, ctí soukromé vlastnictví a uchovává kulturu dalším generacím.