1. května 2022

Zahájení kampaně SPOLU na pražském Petříně

(www.ods.cz/region.prazsky) Koalice SPOLU dnes na pražském Petříně zahájila jarní fázi kampaně do letošních komunálních voleb v Praze a představila kompletní kandidátní listinu. Koalice chce navázat na úspěch z posledních sněmovních voleb, ve kterých získala 40 % voličských hlasů. Praze chce vrátit výjimečnost a nabízí skutečné výsledky.

Mezi klíčové body programu patří především fungující doprava, dostupnost bydlení, zelenější a čistší město, posílení bezpečnosti, energetická soběstačnost, podpora podnikání a inovací, odpovědné hospodaření a digitalizace metropole. „Přeji si, aby Praha byla pulzující a moderní metropolí, na kterou budou Pražané opět hrdí. K tomu ale potřebuje odpovědné vedení, které bude hlavní město řídit profesionálně a pro občany předvídatelně. Nám se pro letošní komunální volby podařilo vytvořit tým, který dokáže Prahu zase rychle rozpohybovat dopředu a vrátit jí její výjimečnost. Pevně věřím tomu, že to Pražanům budeme moci dokázat,“ řekl kandidát na primátora Bohuslav Svoboda (ODS).

Na jeho slova navázal i lídr za TOP 09 Jiří Pospíšil: „V říjnu se koalici SPOLU podařilo vyhrát volby a vytvořit zodpovědnou vládu. Vládu, která místo osobních ambicí upřednostňuje budoucnost celého Česka, a to i v časech, které nejsou jednoduché. Ze Strakovy akademie se našim kolegům podařilo vymýtit amatérismus a populismus a já doufám, že to samé se podaří i pražské koalici SPOLU na magistrátu. Praha si tuhle změnu totiž zaslouží.

Zahájení kampaně se vedle kandidátů do Zastupitelstva hlavního města Praha zúčastnili také premiér ČR Petr Fiala, předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová a 1. místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. Ti vyjádřili radost z toho, že projekt SPOLU se dál rozvíjí – a to nejenom na vládní úrovni, ale i ve městech a v obcích.

„Pražská koalice SPOLU je logickým vyústěním spolupráce KDU-ČSL, ODS a TOP 09 na celostátní úrovni. Každá ze tří stran tam má své místo, každá má i své priority, spolu ale tvoříme jednotu. Jsem si jist, že Praha bude po podzimních volbách v dobrých rukou a Pražané nebudou litovat své volby ve prospěch naší koalice,“ uzavřel lídr za KDU-ČSL Jan Wolf.