25. června 2021

Starostové městských částí na východě Prahy posílají zpustošeným obcím na Moravě 620.000Kč

Vedení radnic pražských městských částí na východním okraji hlavního města, konkrétně Praha 14, Praha 20, Praha 21, Praha – Běchovice a Praha – Dolní Počernice, se rozhodli urychleně pomoci obcím zdevastovaných tornádem na jihu Moravy. Každá z městských částí poskytne finanční dar přímo na účet postižených obcí.Horní Počernice připravují navíc i sbírku materiální pomoci.

"Řídíme se pravidlem, že rychlá pomoc je dobrá pomoc. Katastrofa, která postihla obce na jihu Moravy, zasáhla do životů mnoha občanů, kteří se z minuty na minutu ocitli bez střechy nad hlavou a s totálně zdevastovaným rodinným majetkem. Tito lidé potřebují okamžitou pomoc a my víme, že nejlepším hospodářem se znalostí postižených lokalit jsou místní radnice," uvedl starosta Běchovic Ondřej Martan.

"Věříme, že kombinace finanční a materiální pomoci je tou nejlepší formou podpory postižených obcí. Doufám, že náš přístup bude motivovat i další zástupce samospráv," uvedl starosta Horních Počernic Petr Měšťan.

"Když jsem byl den před katastrofou jmenován do pozice starosty, ani bych nepomyslel, že prvním krokem v mé nové funkci bude organizace zaslání finanční pomoci katastrofou postižené Moravě. Neváhal jsem ale ani minutu, a proto vedení Prahy 14 posílá okamžitě 250 tisíc Kč postiženým obcím," uvedl Jiří Zajac, starosta Prahy 14.

"Záběry z místa katastrofy, které za posledních pár hodin dorazily z jižní Moravy musí spojit náš národ. Proto se i Praha 21 - Újezd nad Lesy připojuje k aktivitě okolních radnic a pošle pro čtyři postižené obce celkem 120 tisícKč. Věříme, že se brzy podaří obnovit alespoň základní dodávky energií a naše peníze pomohou tam, kde bude nejvíce potřeba,“ uvedl Milan Samec, starosta Prahy 21.

Ondřej Martan
starosta Běchovic

Petr Měšťan
starosta Horních Počernic

Jiří Zajac
starosta Prahy 14

Milan Samec
starosta Prahy 21

Zbyněk Richter
starosta Dolních Počernic

Ing. Ondřej Martan

neuvolněný zastupitel magistrátu hlavního města
starosta Praha - Běchovice
předseda místního sdružení ODS Praha - Běchovice
předseda oblastního sdružení ODS Praha 14