18. ledna 2013

Ministr Tomáš Chalupa v Pardubickém kraji

V pátek 18. ledna zavítal do Pardubického kraje ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, který v rodinném resortu Siesta ve Starých Čívicích uspořádal panelovou diskusi na téma další etapy projektu Zelená úsporám. 

Příležitosti setkat se přímo s ministrem životního prostředí a jeho náměstky využila nejen primátorka města Pardubic, ale i další starostky a starostové měst a obcí, neboť právě toto setkání bylo zaměřeno na problematiku využití grantového projektu Zelená úsporám pro objekty veřejsné správy.

Po úvodních prezentacích byl prostor na konkrétní otázky a připomínky z oblasti problematiky životního prostředí. Na závěr první části programu ministra v Pardubickém kraji samotný ministr konstatoval, že toto setkání bylo věcné a je dobře mít přímou zpětnou vazbu.

Následně se Tomáš Chalupa setkal při společném obědě se starostkami a starosty za ODS, kde kromě krátkého zastavení ještě u problematiky projektu Zelená úsporám přešla diskuse volně na vnitrostranické a politické záležitosti. 

Poté se ministr podíval do sousední Chrudimi do lokality Transporta, kde začínají sanační práce pro odstranění ekologické zátěže, na kterou finančně přispělo právě Ministerstvo životního prostředí.

Po setkání s místními a regionálními zástupci tisku odjel Tomáš Chalupa zpět do Prahy, kde ho čekala tisková konference k problematice dostavby jaderné elektrárny Temelín.