29. ledna 2013

Regionální sněm volil předsedu Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje

28. ledna 2013 na regionálním sněmu v Pardubicích zvolili delegáti RS nového předsedu regionu.

Poté, co na  podzim oznámil rezignaci na funkci předsedy RS Jan Čechlovský, byl svolán regionální sněm na 28. ledna 2013, kde hlavním bodem programu byla volba nového předsedy Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje.  Ještě před samotnou volbou přednesl zprávu předsedy Jan Čechlovský, regionální sněm vzal na vědomí zprávu Kontrolní a revizní komise a schválil doplnění a aktualizaci návrhu rozpočtu Regionálního sdružení ODS Pk na rok 2013.

Na pondělním sněmu se o post předsedy RS ucházeli Jiří Janků (OS Pardubice), Radim Jirout (OS Ústí nad Orlicí) a Josef Kopecký (Ústí nad Orlicí). Při představování Josef Kopecký svoji kandidaturu stáhl a poděkoval za nominaci. V tajné volbě tedy delegáti regionálního sněmu rozhodovali mezi dvěma kandidáty a předsedou RS zvolili Radima Jirouta a to na dobu do konce řádného funkčního období regionální rady.

Jednání  sněmu navštívili místopředseda ODS Jiří Pospíšil a hlavní manažer Jan Kočí. Jiří Pospíšil s přítomnými diskutoval nejen o aktuální politické situaci, ale i o vnitrostranických záležitostech. Z důvodu dlouhého jednání Výkonné rady a následné tiskové konference, do Pardubic na regionální sněm nepřijel předseda ODS Petr Nečas a 1. místopředseda ODS Martin Kuba, jejichž návštěva byla předem avizována.