17. prosince 2019

Post předsedy RS obhájil Radim Jirout a region podpořil na předsedu ODS Petra Fialu

V pondělí 16. prosince 2019 proběhl v Litomyšli volební regionální sněm RS ODS Pardubického kraje. Jednání se zúčastnil předseda ODS Petr Fiala, 1. místopředsedkyně Alexandra Udženia a místopředseda Miloš Vystrčil.

Pozici předsedy RS na nové dvouleté funkční období obhájil Ing. Radim Jirout, MBA, LL.M., 1. místopředsedkyní byla opětovně zvolena PhDr. Magda Křivanová a dalšími místopředsedy Mgr. Josef Kopecký, Ing. Alexandr Krejčíř a Oldřich Vaculík, členy regionální rady jsou Pavel Čížek, PaedDr. Jan Mazuch, Dalibor Adam a Mgr. Jan Čechlovský.

Delegáti projednali také nominace na 29. kongres ODS, který je svolán na 18. ledna 2020. Lednový kongres bude volit orgány strany na nové dvouleté funkční období. Na člena Výkonné rady byl za pardubický region navržen Mgr. Karel Haas. Podporu na post předsedy ODS získal nominací Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. a na posty místopředsedů Mgr. Martin Kupka a RNDr. Miloš Vystrčil.

V říjnu zvolený lídr krajské kandidátky Michal Kortyš informoval přítomné delegáty o způsobu sestavení kandidátní listiny, kterou předloží k projednání regionálnímu sněmu v březnu.