Ing. Mgr. Aleš Matyášek

Povolání: prostějovský zastupitel, trenér mládeže, OSVČ
*1962

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Aleš Matyášek se narodil 3. března 1962 v Prostějově, kde také žije. Je ženatý a s manželkou Ivanou vychoval dvě dcery a mají již tři vnoučata. V roce 1985 absolvoval v oboru Přibližné a numerické metody Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Pracoval jako programátor a posléze vedoucí střediska IT, kde se podílel na vývoji informačního systému pro sladařský průmysl. Od roku 1996 pracoval na pozici ředitele investiční společnosti. V roce 2008 absolvoval studium na Masarykově ústavu vyšších studií v oboru Podnikání a management v průmyslu. V současné době pracuje jako OSVČ. Zatím poslední magisterské studium ukončil v roce 2016 na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci v oboru Teologické nauky. V této oblasti se věnuje pedagogické činnosti na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově, kde vyučuje externě předmět Křesťanská a etická výchova.

 

Do TOP 09 vstoupil po té, co ukončil členství v ODS a v roce 2009, zúčastnil se zakládajícího sněmu. V Prostějově je od založení strany předsedou místní organizace TOP 09. V současnosti je i předsedou regionální organizace okresu Prostějov a členem Krajského výboru TOP 09 Olomouckého kraje. V roce 2010 byl zvolen členem Zastupitelstva města Prostějova, kde pracuje již třetí volební období. Věnuje se otázkám sportovních a volnočasových aktivit mládeže. Zajímá jej rozvoj podmínek pro co nejširší zapojení mládeže i dospělých do pohybových aktivit. Je členem Komise sportovní Rady města Prostějova a Komise pro mládež a sport Rady Olomouckého kraje. Je předsedou druhé nejsilnější formace v prostějovském zastupitelstvu, klubu Na rovinu!

 

Od mládí se věnuje sportu zejména plaveckému. Téměř 30 let je předsedou jedné z největších sportovních organizací v Olomouckém kraji - Tělovýchovné jednoty Prostějov, z.s. Od roku 2013 je trenérem žákovského družstva v Plaveckém oddíle jako OSVČ. Počátky jeho práce s dětmi se však datují již před 40 lety. Je držitelem čestného uznání OS ČUS za zásluhy o spolkovou tělovýchovu a sport. Kromě sportovní přípravy organizuje též letní tábory s indiánskou tématikou zaměřené na pěstování dovedností pro pobyt v přírodě.

 

S manželkou Ivanou se zapojují do projektu podpory dětí Adopce na dálku. V současné době studuje biblickou hebrejštinu na Israel Institute of Biblical Studies. Věnuje se kutilství, zahrádkaření a dalším zájmům, pokud mu to dovolí čas.