Ing. Petr Navrátil, Ph.D.

Povolání: obchodní ředitel
*1960

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Ing. Petr Navrátil, PhD., se narodil v roce 1960 v Šumperku. Mládí prožil v Opavě, kde vystudoval Střední zemědělskou a technickou školu. Na vysokou školu nebyl z politických důvodů přijat, a proto do roku 1989 působil na různých dělnických a technických funkcích v zemědělských podnicích. Nejprve na Opavsku a po roce 1983, kdy se přestěhoval do Olomouce, i na Olomoucku. V roce 1989 se aktivně zapojil do činnosti Občanského fóra, ale jako většina lidí v té době po roce 1990 již v politické práci nepokračoval.

Od roku 1991 soukromě podniká především v zemědělství, lesnictví a dalších oborech. Postupně také vystudoval magisterský studijní program na Mendelově univerzitě v Brně a doktorát získal na Veterinární a farmaceutické univerzitě taktéž v Brně. V letech 2011–2019 působil jako předseda představenstva společnosti Lesy města Olomouce, a.s. a během této doby se mu podařilo společnost stabilizovat a změnit „ztrátovou společnost“ na výrazně ziskovou, která dodnes přispívá do rozpočtu statutárního města Olomouc nemalými částkami.

Politicky se začal znovu angažovat v roce 2009, kdy vstoupil do vznikající strany TOP 09 a řadu let vedl olomouckou městskou organizaci. Předsedou Krajské organizace TOP 09 Olomouckého kraje byl zvolen v roce 2017 a stále ji vede. Kandidáty do veřejných funkcí vždy spíše podporoval z nižších míst kandidátek a podle vlastních slov se spíše snažil být jim podporou a svoji hlavní roli viděl vždy v předvolebních i povolebních vyjednáváních. V současné době pracuje v Komisi pro rozvoj venkova a zemědělství Rady Olomouckého kraje.

Předseda krajské organizace TOP 09 Olomouc