Ing. Josef Ťulpík

789 61  Bludov

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Ing. Josef Ťulpík se narodil 18. 1. 1958 ve Zlíně. Ještě v roce 1958 se odstěhoval s rodiči do Jeseníků. Od roku 1995 bydlí v Bludově.

Po ukončení ZDŠ vystudoval Gymnázium v Jeseníku. Poté absolvoval VŠB v Ostravě. Po ZVS nastoupil do podniku Rudné doly Jeseník, kde působil v různých vedoucích funkcích.

Od roku 1994 podniká. Vybudoval Pěstitelskou Palírnu v Bludově a od roku 2005 vlastní a vede výrobní závod v Písečné u Jeseníků. Ve firmě WTC Písečná s. r. o. zaměstnává cca 50 pracovníků. Firma vyrábí dopravní techniku pro zemědělství a traktorové nosiče kontejnerů. Mimo ČR prodává své produkty v dalších 8 zemích Evropy.

V roce 2013 se stal Živnostníkem roku Olomouckého kraje a v celostátním kole se umístil na třetím místě.

Od 90. let se věnuje komunální politice. Nejdříve v různých komisích a výborech. Dlouhodobě vykonává funkci předsedy sociální a bytové komise. Od roku 2006 je zastupitelem v obci Bludov a třetí volební období vykonává funkci neuvolněného místostarosty. V roce 2020 se stal zastupitelem  Olomouckého kraje. Je předsedou krajské komise pro kulturu a památkovou péči.

Je předsedou OHK Jeseník, členem správní rady MAS Vincenze Priessnitze pro Jesenicko a místopředsedou představenstva Asociace výrobců a dovozců zemědělské a lesnické techniky ČR.

Dlouhodobě podporuje různé neziskové organizace.

Má dvě děti a čtyři vnoučata. K jeho koníčkům patří zejména sport, myslivost a četba.