19. září 2013

Olomoucká ODS odstartovala volební kampaň vypuštěním bílých holubic jako symbolu pokory a důvěry

Se snahou o obnovení důvěry a předsevzetím dělat politiku jinak a lépe zahájili kampaň občanští demokraté v Olomouci. „Naše kandidátka se podstatně liší od všech předchozích. Je výrazně nová, nenajdete na ní žádné tváře, které by v minulosti za ODS působily v Poslanecké sněmovně,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci lídr regionální kandidátky Martin Novotný. „Pokud chceme dělat politiku jinak a lépe, k čemuž se hlásíme jedním z našich dvou hlavních volebních hesel, se starými tvářemi by nám to lidé oprávně

„Změnu myslíme vážně. Dokládá to i naše kandidátka. Vsázíme tentokrát na lidi, kteří i opakovaně prošli volební zkouškou mezi voliči v komunálních volbách, na lidi, kteří dokázali v komunální sféře své posty obhájit, pracují v ní řadu let a je za nimi vidět nějaká práce,“ vysvětlil Martin Novotný. „Dalšími našimi kandidáty jsou podnikatelé, kteří svou prací něco přinášejí, zaměstnávají řadu lidí a jsou podnikateli v nejlepším smyslu slova, s dobrou pověstí. Na kandidátce najdete i zástupce akademického světa.“ Jak Martin Novotný dodal, je si vědom toho, že ODS na celostátní úrovni v posledních letech v mnoha ohledech neplnila svůj program, udělala řadu chyb a narušila vztah mez vedením, členy i voliči. „Právě proto je naším dalším mottem heslo Obnovujeme důvěru,“ podotkl Martin Novotný.

Pro politické strany znamenalo rozhodnutí o brzkých předčasných volbách do poslanecké sněmovny poněkud nepříjemnou zprávu. „Na rozdíl od některých dalších subjektů jsme ale i v tomto krátkém čase dokázali svolat všechny potřebné sněmy a kandidátky sestavili zcela demokraticky a regulérně podle našich stanov,“ uvedl lídr, který pak před novináři představil sebe i své kolegy Michala Záchu (náměstka primátora Přerova), Petra Sokola (vysokoškolského pedagoga) a Josefa Ťulpíka (podnikatele ze Šumperska). Připomněl také, že spolu s kolegy podepsali nový etický kodex, který reaguje na negativní jevy z posledních volebních období. Signováním kodexu se budoucí poslanec zavazuje mimo jiné k tomu, že se v případě skončení členství v Poslaneckém klubu ODS vzdá svého mandátu a že bude prosazovat změnu Ústavy České republiky v tom směru, aby byl poslanec ve vazbě či ve výkonu trestu automaticky zbaven mandátu.

ODS se v nynější kampani bude na voliče obracet prostřednictvím elektronických médií, jako je internetová stránka, facebookový profil a twitter, počítá také s kontaktní kampaní mezi občany.

Na závěr úvodní tiskové konference Přední kandidáti ODS v čele s lídrem Martinem Novotným symbolicky vypustili z terasy hotelu Clarion k nebi bílé holubice, které jsou  symbolem pokory a  nového startu Občanské demokratické strany, zároveň však vyjadřují tradici strany odkazem na její dlouholetý symbol.

Štítky:
Olomoucký kraj