29. září 2016

Renata Žmolíková: Zkušená ekonomka bude pravým hlasem pro Jesenicko

 

Na Jesenicku vede kandidátku občanských demokratů ekonomka Renata Žmolíková. V případě úspěšné kandidatury by se jistě stala posilou vedení kraje zejména v oblasti financí. Správě veřejných finančních prostředků se totiž věnuje po celou svou profesní kariéru. Od vzniku okresu Jeseník v roce 1996 pracovala jako vedoucí oddělení účetnictví Okresního úřadu v Jeseníku, kde se zabývala oblastí veřejných financí.

Zkušenosti z veřejné správy

Po zániku okresních úřadů přešla na Obecní úřad Lipová-lázně, kde pracuje dosud jako vedoucí oddělení účetnictví. Pomáhá spravovat obecní peníze, podílí se na tvorbě rozpočtu a koordinuje účetní závěrky. Mimo to také zpracovává účetnictví neziskovým organizacím i dobrovolným svazkům obcí, což jí umožňuje znát detailně problémy v této sféře a umět v případě zvolení pomáhat spolkům a neziskovým organizacím ze strany kraje. Specialistka na veřejné finance Renata Žmolíková vystudovala dvě vysoké školy v oboru ekonomie, a to Vysokou školu podnikání v Ostravě (obor Ekonomika a management) a Českou zemědělskou univerzitu v Praze (obor Veřejná správa a regionální rozvoj). Také tato kombinace potvrzuje, že by v krajském zastupitelstvu byla správným člověkem na správném místě. Renata Žmolíková je s číslem 6 zároveň nejvýše postavenou ženou na kandidátní listině občanských demokratů.

Konkrétní návrhy pro Jesenicko

Kandidáti ODS z Jesenicka prosazují v rámci letošních voleb řadu konkrétních návrhů, které pomohou tomuto regionu s řadou specifik v rámci Olomouckého kraje. „Krajské silnice jsou pro mnoho z nás, občanů Jesenicka, klíčovými spojnicemi, které nám umožňují cestovat za prací, studiem, k lékaři, za sportem či kulturou. Bez kvalitních silnic bude život na Jesenicku složitější. Z tohoto důvodu občanští demokraté navrhují například vytvořit v rámci krajského rozpočtu zvláštní fond, který by byl určen na opravu silnic III. třídy, protože právě ty jsou nejvíce zanedbané,“ říká k tomu Renata Žmolíková.