Mgr. Bc. Matěj Blažek

Povolání: Advokátní koncipient
*1997

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Bc. Matěj Blažek se narodil 18. 6. 1997 v Krnově, ale celé dětství prožil v podhůří Beskyd, nejprve ve Frýdku-Místku a následně ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde žije dodnes.

 

 V letech 2012 až 2016 absolvoval Gymnázium Frýdlant nad Ostravicí, po maturitě odešel studovat do Brna, kde vystudoval obor Zootechnika na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně, v posledním ročníku bakalářského studia začal souběžně studovat i obor Právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity, který studuje i nadále. V současné době, kromě studia, sbírá odborné zkušenosti na praxích v advokátních kancelářích.

 

Do ODS vstoupil na začátku roku 2020 jelikož se mu nelíbily politické a společenské poměry v Česku a doufal, že by jako mladý, zapálený občan a patriot mohl dostat šanci tuto situaci změnit. To se mu částečně povedlo, když se dostal na kandidátní listinu koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji.

Svojí kandidaturou chce do politiky vnést trochu nadhledu, slušnosti, ale hlavně zpřehlednit celý systém, digitalizovat jej, tak aby odpovídal 21. století a vnést „mladickou dravost“ do zpomaleného politického kolosu.