Ing. Bc. Dalibor Klimša

*1968

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Bc. Dalibor Klimša (1968), předseda Sportovního klubu vzpírání Baník Havířov z.s., manažer Českého svazu vzpírání, místopředseda oblastního sdružení ODS Karviná

Místopředseda oblastního sdružení Občanské demokratické strany v Karviné, člen komise prevence kriminality a protidrogové činnosti, člen sportovního výboru MSK, člen finančního výboru města Havířov, ředitel a profesionální trenér ve fitness centru Fit Gym Havířov, s. r. o., vystudoval vysokou školu ekonomie a managementu, úspěšně absolvoval trenérskou školu vzpírání a získal kvalifikaci trenéra licence B. Stal se 12násobným mistrem Československé a České republiky ve vzpírání. Od roku 1992 působí jako manažer 18násobných mistrů ligy SKV Baník Havířov.

Jako předseda Občanské demokratické strany v Havířově (2014–2020), předseda  kontrolního výboru města Havířov a předseda komise prevence kriminality a protidrogové činnosti získal důvěru veřejnosti. To mu umožnilo v rámci prevence kriminality rozvíjet výchovné, vzdělávací a především volnočasové aktivity, a tím pozitivně ovlivňovat zejména děti a mládež. Správné využívání volného času a široké možnosti sportovního vyžití jsou podle něj jednou z nejúčinnějších prevencí kriminality a protidrogové činnosti. Z toho důvodu se dlouhodobě podílí na projektech Českého svazu vzpírání, usiluje o regeneraci sportovišť a zlepšování sportovní struktury v MSK. Jeho cílem je mimo jiné vybudování kompletních a bezpečných cyklostezek, rozšíření volnočasových sportovišť a budování míst určených k rekreačnímu sportu.

Ve svém volném čase se věnuje manželce, synovi a vnukovi, se kterými rád cestuje, podniká vysokohorské túry a další sportovní aktivity. V rámci zdravého životního stylu se snaží jít svým blízkým i širokému okolí příkladem, proto nekouří a je dlouholetý abstinent.