MUDr. Jiří Kalenský

Povolání: ředitel nemocnice - předseda představenstva anstva MMN, a.s. - Jilemnice a Semily
*1959

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

MUDr. Jiří Kalenský (62 let) je chirurg a ředitel nemocnice v Jilemnici.

Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. V nemocnici v Jilemnici působí již 38 let, z toho 30 let jako ředitel, respektive od roku 2017 jako předseda představenstva akciové společnosti sdružující nemocnice v Jilemnici a v Semilech. Dlouholetou a systematickou prací zajistil budoucnost oběma nemocnicím a jejich dlouhodobý rozvoj.

Jiří Kalenský je 40 let ženatý s manželkou, s níž mají 45letý vztah. Mají dvě dospělé děti, syna a dceru, kteří oba pracují jako OSVČ, a tři vnoučata přinášející jim sílu i radost. I když se mu hlavním koníčkem stalo zaměstnání, přesto si kromě rodiny, do níž započítává psa a kocoury, rád vyjede na jachtu s kamarády či k moři do Chorvatska s rodinou a přáteli. Četba románů a historie faktu jej od útlého dětství neopustila.

„Kandiduji proto, abych se podílel na změně politického klimatu, které v posledních letech omezuje a dusí osobní svobody, ztěžuje práci podnikatelům, byrokratizuje i buranizuje naši společnost, a zatěžuje naši zemi zhoubně narůstajícími mandatorními výdaji. Svoje kroky stavím na odbornících a nemám rád nejen populisty, ale ani v posledních letech bující bezduchý politický marketing,“ shrnuje své důvody Jiří Kalenský, který podporuje kandidátku SPOLU jako bezpartijní.