Bc. Jana Foltová

Povolání: účetní
*1992

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Narozena 3. března 1992, v ODS od března 2010. Maturovala v roce 2011 na ZŠ a SŠ Waldorfská v Semilech, nyní studuje na Technické univerzitě v Liberci - Ekonomické fakultě.

Pravidelně se účastnila voleb jako člen volební komise za ODS a angažovala se při komunálních kampaních. Nominace MS ODS Libštát 2013 do sněmovny. Stará se o přítele, který je na invalidním vozíku. V ODS od března 2010.

Jako absolventka Waldorfského lycea v Semilech si uvědomuji, jak velkou roli hraje v naší svobodné společnosti vzdělání. To vzdělání, které je často podceňované, mnohdy podfinancované a odsouvané za jiné priority dnešní uspěchané společnosti. I proto bych ráda v týmu krajského zastupitelstva vytvářela atmosféru spolupráce, tak, aby se školství stalo naší skutečnou prioritou. Je v našem vlastním zájmu, aby široká síť státního školství zůstala zachována a neotřásaly jí nepromyšlené reformy současného ministerstva školství. A je to právě kraj, v jehož možnostech je ztlumit organizační a finanční zmatky očekávané v novém školním roce 2016/17. Chci, aby žádná další škola nemusela zaniknout, aby děti ve všech obcích našeho hornatého kraje do školy rády chodily a abychom zachovali pestrou nabídku středoškolských oborů. Velice si vážím toho, že si naše vysoké školy trvale udržují vynikající úroveň a chtěla bych podpořit především jejich spolupráci s aplikovaným výzkumem.
Mám však ještě jednu zkušenost, o kterou bych se s Vámi ráda podělila. V posledních letech jsem zažívala skutečně nepříjemné chvíle, když jsem se svým přítelem musela navštěvovat různé místní instituce a pohybovat se po kraji s pomocí jeho invalidního vozíku. Poznala jsem, co je to bezmoc – když jsme se například nemohli dostat do veřejné budovy, do obchodu, na veřejné sportoviště či do obytného panelového domu. V zájmu nás všech jsem se rozhodla tento stav změnit. Trpělivě, ale houževnatě chci usilovat o odstraňování fyzických i psychických bariér mezi lidmi. Budu velmi ráda, když mě v mém úsilí podpoříte. Pak budu moci skutečně pomáhat i já Vám.
Všem voličům přeji šťastnou ruku a věřím, že ocení mou upřímnou nabídku trvalé občanské spolupráce při zlepšování našeho kraje.