Ing. Lukáš Řádek, MBA

*1977

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Lukáš Řádek (*1977) pracuje jako náměstek primátorky Hradce Králové. Současně je poradcem ministra průmyslu a obchodu, působí ve Výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, Komisi Rady Libereckého kraje pro adaptaci na změnu klimatu a expertní skupině pro životní prostředí Plzeňského kraje.

V roce 2019 vstoupil do TOP 09 a nyní je předsedou RO Hradec Králové, členem výkonného výboru strany a také jejím garantem pro oblast energetiky.

Je zakladatelem společnosti ENVICONS. Ta pod jeho vedením realizovala více než 400 projektů zaměřených na zlepšení stavu české krajiny, a to s celkovým objemem téměř 1 miliardy korun. Společnost je pravidelně mezi finalisty soutěže Adapterra Awards, která hledá mimořádné inovativní projekty v oblasti adaptace na klimatické změny.

Mimo profesní život Lukáše baví cestování a hudba. Volný čas tráví s rodinou, na koncertech a festivalech nebo na kole.