5. března 2013

Společná deklatace ODS, HNHRM a TOP09+STAN

Dnes byla vedení ČSSD v Karlovarském kraji doručena společná deklarace ODS, HNHRM a TOP09+STAN tohoto znění. Uvidíme, jaká bude reakce...

Vážený pan
Jakub Pánik
předseda KVV ČSSD Karlovarský kraj

Vážený pane předsedo,

dovolujeme se na Vás obrátit jako zástupci politických stran a uskupeních, které jsou zastoupené v Zastupitelstvu Karlovarského kraje, a to konkrétně coby zástupci ODS (5 zastupitelů), HNHRM (5 zastupitelů) a TOP09+STAN (4 zastupitelé).

Výše uvedené tři politické subjekty jsou připravené podpořit vznik nové krajské vlády za účasti pouze demokratických stran, tedy bez účasti zástupců KSČM, a to za následujících podmínek.

Podmínka A:
Žádný politický subjekt, jehož zástupci budou členy Rady Karlovarského kraje, nebude mít v tomto orgánu kraje nadpoloviční většinu.
(jedná se o společnou podmínku ODS, HNHRM a TOP09+STAN)

Podmínka B:
Funkce hejtmana Karlovarského kraje bude po dobu trvání společné koalice demokratických stran neslučitelná s veřejnou funkcí poslance či senátora.
(jedná se o podmínku HNHRM)

Podmínka C:
Rada Karlovarského kraje bude mít minimálně dva neuvolněné členy.
(jedná se o podmínku HNHRM)

Budou-li pro ČSSD akceptovatelné všechny tři podmínky A, B i C, jsou všechny tři politické subjekty ODS, HNHRM a TOP09+STAN připravené jednat o své přímé účasti v široké krajské koalici demokratických stran (bez účasti zástupců KSČM).

Nebude-li pro ČSSD akceptovatelná některá z podmínek B nebo C, jsou politické subjekty ODS a TOP09+STAN připravené jednat o své přímé účasti v široké krajské koalici demokratických stran (bez účasti zástupců KSČM) s tím, že HNHRM se krajské vlády přímo účastnit nebude, ale je připraveno tuto krajskou vládu podpořit.

Tuto společnou deklaraci zástupců ODS, HNHRM a TOP09+STAN zasíláme na vědomí i politické straně ALTERNATIVA, která se k této deklaraci jakož i k možnosti vytvoření širší krajské koalice demokratických stran (bez účasti KSČM) jistě vyjádří samostatně.

V dokonalé úctě

Mgr. Petr Šindelář, LL.M. (ODS)
Ing. Josef Hora (HNHRM)
Petr Zahradníček (TOP09)
Ing. Petr Kulhánek (STAN)