RNDr. Filip Chvátal, Ph.D.

Povolání: radní města Brna
*1986

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

RNDr. Filip Chvátal, Ph.D., se narodil se v roce 1986. Vystudoval obor geografie a regionální rozvoj a také obor německý a ruský jazyk. Absolvoval doktorské studium v oboru geografie dopravy. Dlouhodobě se v rámci města Brna věnuje problematice dopravy, územního plánování a rozvoje. Dříve pracoval jako odborný pracovník Geografického ústavu Masarykovy univerzity. Dále jako manažer a iniciátor vzniku Svazku obcí Šlapanicko (25 obcí a měst), kde koordinoval především výstavbu cyklostezek.

V politice je nyní jeho cílem připravit, projednat a schválit nový územní plán města Brna, zlepšit podobu veřejného prostoru a bytovou výstavbu, revitalizovat brněnské brownfieldy, nábřeží řek a zlepšit prostupnost a spolupráci města a jeho okolím na bázi metropolitního regionu.

Do KDU-ČSL vstoupil v roce 2010. Od roku 2014 je také zastupitelem městské části Brno-střed. V minulosti působil jako předseda komise výstavby a územního rozvoje RMČ Brno-střed a byl členem komisí územního plánování a dopravy Rady města Brna. V současnosti působí jako radní pro územní plánování a rozvoj města Brna.