SCS. Lic. Kateřina Regendová

Povolání: pečující o osobu blízkou, mediální poradkyně
*1979

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

SCS. Lic. Kateřina Regendová (1979) pochází z Desné v Jizerských horách, odmaturovala na Gymnáziu Tanvald, absolvovala 4 semestry na Zdravotně sociální fakultě v Českých Budějovicích a vystudovala Fakultu věd mediální komunikace na Papežské salesiánské univerzitě v Římě. Mluví italsky a anglicky.

Profesně se pohybuje ve světě mediální komunikace: redaktorská a editorská práce, přednášková činnost, mediální školení a poradenství, analýzy mediálních vystoupení, vedení tiskových týmů, konferování a moderování. Její současnou prioritou je péče o osobu blízkou.

Členkou KDU-ČSL je od roku 2010. Ve stejném roce byla zvolena do zastupitelstva obce Radostín nad Oslavou, kde se stala referentkou pro kulturu a podílela se na vzniku Svazku obcí POOSLAVÍ. Od roku 2012 žije s manželem a třemi syny v Branišově nedaleko Českých Budějovic. Sedmým rokem je předsedkyní MO KDU-ČSL Dubné.

Do PS PČR kandiduje se dvěma prioritami: 1. kritické myšlení (s důrazem na mediální výchovu) jako stabilní součást základního i celoživotního vzdělávání; 2. mohutná podpora pomáhajících profesí (s důrazem na péči zdravotně-sociální: terapeutickou i poradenskou, psychologickou i psychiatrickou, vzdělávací a výchovnou) – včetně neziskových organizací.