RNDr. Jan Zahradník

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Narodil se v Českých Budějovicích. Vysokoškolské vzdělání získal na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze v oboru učitelství matematiky a fyziky. Po studiích pracoval jako středoškolský učitel na Gymnáziu J. V. Jirsíka. Následně založil soukromé Česko-anglické gymnázium, kde do roku 2000 působil jako ředitel. Do politiky vstoupil v roce 1989 jako spoluzakladatel Občanského fóra středoškolských učitelů Jihočeského kraje. Od roku 1990 je zastupitelem města České Budějovice. Členem ODS je od roku 1991. V roce 2000 byl zvolen prvním hejtmanem nově vzniklého Jihočeského kraje, tuto funkci vykonával do roku 2008. V letech 2009 až 2011 byl prorektorem Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro zahraniční vztahy. V současné době vyučuje jako odborný asistent na Katedře matematiky Pedagogické fakulty. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v říjnu 2013 byl přednostními hlasy voličů zvolen z jedenáctého místa kandidátky ODS v Jihočeském kraji a stal se poslancem. Je expertem ODS pro oblast životního prostředí. Je ženatý, má dvě dospělé dcery a tři vnučky.

Jan Zahradník je členem Programového týmu ODS pro životní prostředí a zemědělství.