Nízké a přehledné daně, předvídatelný systém, málo papírování

Méně regulací a dotací, jasná pravidla, liberální zákoník práce

Dobré školy, kvalitní vzdělání jako životní investice

Podpora rodin s dětmi, spolehlivý penzijní systém, dávky jen potřebným

Pacient jako klient, vstřícní lékaři, právo volby zdravotní péče

Kvalitní a zdravé potraviny, živý venkov, úcta k tradici

Méně zákonů a vyhlášek, rychlé soudy, ochrana soukromí

Svobodné a rychlé cestování, dostupná doprava

Rychlé úřady, důvěra v občany, bezpečné ulice

Svobodná a nezávislá kultura, jasná pravidla financování

Péče a starost o přírodu a krajinu rozumně a neideologicky

péče a starost o naše životní prostředí jako každodenní úkol, ne nové náboženství ohrožující naši svobodu / posílení postavení státu a místních obyvatel oproti vlivu ideologických aktivistů / žádné ekologické či uhlíkové daně / zmrazení podpory obnovitelných zdrojů

Silná města a obce, jednodušší administrativa evropských dotací

rozvoj měst a obcí obstarávají radnice, ne centrální vláda / peníze bez přerozdělování přímo do rozpočtů měst a obcí / zjednodušení administrativy pro získávání evropských dotací a jednotná kontrola / zrušení Ministerstva pro místní rozvoj

Profesionální obrana, odpovědnost ke spojencům

prohloubení spolupráce s partnery v NATO, zejména se Spojenými státy / pokračování naší účasti na zahraničních misích / navýšení výdajů na společnou obranu v souladu s našimi závazky k NATO / prohloubení obranné spolupráce s Polskem a Slovenskem

Hrdý národ v bezpečné Evropě

aktivní ekonomická diplomacie a účinná obrana národních zájmů / vyjednání trvalé výjimky z přijetí eura / odpovědná přistěhovalecká politika / podpora flexibilní, vícerychlostní Evropské unie

Občanská demokratická strana nabízí pravicovou politiku, jaká má být a které rozumíte. Máme jasnou představu, jakou chceme mít Českou republiku a co budeme prosazovat. Pro lidi, kteří chtějí svobodně žít v dobré zemi.

5. září 2014

Petr Fiala