23. října 2013

Starostové za ODS vytvářejí na Vysočině dobré podmínky pro podnikání

Humpolec, Pelhřimov a Velké Meziříčí, tedy města vedená starosty za ODS, uspěla v prestižní soutěži týdeníku Ekonom Město pro byznys Kraje Vysočina 2013.

„Snažíme se jako město vytvářet takové podmínky, aby se u nás dařilo firmám, ale i drobným živnostníkům. Díky tomu mohou dávat práci nejen našim občanům, ale i lidem z okolí našeho města,“ říká starosta Humpolce Jiří Kučera.

Podobně to vidí i v Pelhřimově, jehož starosta Leopold Bambula dodává: „Právě vytváření dobrých podmínek pro podniky a živnostníky je a vždy byl jedním ze základních bodů programu ODS.“

Ve všech městech panuje ze zisku ocenění pozitivní nálada. „Z ocenění mám velkou radost, vnímám to jako uznání dobré práce nejen mé, ale i celého vedení našeho města, zaměstnanců městského úřadu i dalších zainteresovaných,“ pochvaluje si zisk ocenění starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

Na čtvrtém a pátém místě soutěže se rovněž umístila města, v jejichž čele stojí zástupci ODS. Havlíčkův Brod se starostou Janem Teclem a Jihlava s primátorem Jaroslavem Vymazalem.

„Starostové všech měst oceněných na prvních pěti místech jsou v současné době zároveň čelnými kandidáty občanských demokratů v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny,“ připomíná jednička občanských demokratů pro předčasné volby na Vysočině Jana Fischerová, která se osobně zúčastnila slavnostního vyhlášení výsledků, které proběhlo ve středu 23. října v Jihlavě.

Obce se ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys hodnotí na základě padesáti kritérií, rozdělených do dvou oblastí: podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Druhou jmenovanou oblast, která se na celkovém hodnocení podílí padesáti procenty, mohou svým chováním radnice ovlivnit.

Viz www.mestoprobyznys.cz.