4. září 2013

Vysočinu povede do voleb Jana Fischerová

Kandidátku Občanské demokratické strany do předčasných sněmovních voleb v Kraji Vysočina povede Jana Fischerová, dřívější poslankyně a starostka Havlíčkova Brodu. Ve středu o tom v Jihlavě rozhodlo 74 delegátů Regionálního sněmu ODS Vysočina.

Na druhém místě kandidátky je primátor města Jihlavy Jaroslav Vymazal, trojkou do sněmovních voleb bude starosta Pelhřimova Leopold Bambula. I na dalších pozicích dávali občanští demokraté na Vysočině přednost zkušeným komunálním politikům a dalším známým osobnostem, jako jsou například ředitelka občanského sdružení STŘED z Třebíče Martina Bártová nebo známý žďárský lékař MUDr. Jan Mokříš.

„Na Vysočině jsem byla čtyřikrát volebním lídrem. Teď pomyslné lídrovské žezlo na Vysočině předávám někomu, kdo musí přijít mě vystřídat, protože tak je to v životě správné. Jsem velice potěšena, že se této role ujala dáma, že budeme krajem, který posiluje zastoupení žen v politice. Jsem velmi ráda, že lídrování na Vysočině se ujímá paní Jana Fischerová,“ dodala Miroslava Němcová, celostátní lídryně ODS a místopředsedkyně strany. 

„Kandidátku považuji za velmi kvalitní. Věřím, že se nám společně podaří přesvědčit co nejvíce občanů, že má smysl ODS na Vysočině volit. Z osobních setkávání s lidmi na Vysočině mám velmi dobrý pocit. Toto posiluje můj životní optimismus, a tím také víru v náš dobrý volební výsledek,“ uvedla Jana Fischerová.    

Druhý na kandidátce, primátor Jaroslav Vymazal, kandiduje do Poslanecké sněmovny poprvé. „Vždycky jsem se zaměřoval na komunální politiku. Ale tím, že jsou předčasné volby, a tím, že se ODS jako pravicová strana nachází v nelehké situaci, jsem se rozhodl jí pomoci. Naše kandidátka na Vysočině je složena z odpovědných a slušných lidí. Je pro mě opravdovou ctí s takovými lidmi kandidovat,“ dodává Jaroslav Vymazal.

 

Bližší informace:

Miloš Vystrčil, předseda RS ODS Vysočina
tel. 606 767 544

Kandidátní listina ODS Vysočina pro parlamentní volby 2013

  1. Ing. Jana Fischerová, CSc., Havlíčkův Brod
  2. Ing. Jaroslav Vymazal, Jihlava
  3. Leopold Bambula, Pelhřimov
  4. Ing. Radovan Necid, Velké Meziříčí
  5. Mgr.Martina Bártová, Třebíč
  6. Mgr. Jan Tecl, Havlíčkův Brod
  7. Mgr. Jiří Kučera, Humpolec
  8. MUDr. Jan Mokříš, Žďár nad Sázavou
  9. Bc. Alena Hostašová, Myslibořice
  10. Eva Krpálková, Jihlava
  11. Ing. Tomáš Dufek, Pelhřimov
  12. Miloslav Černý, Velká Losenice
  13. Mgr. Ota Benc, Přibyslav
  14. Stanislav Jirků, Brtnice
  15. Ing. Zdeněk Trnka, Heraltice
  16. PaedDr. Jaroslav Ptáček, Žďár nad Sázavou
  17. Hana Müllerová, Telč
  18. Ing. Zdeněk Janovský, Chotěboř
  19. Mgr. Milan Šmíd, Žirovnice
  20. Ing. Pavel Nevrkla, Jemnice