2. února 2016

Reality VysoČÍNA

Na rozpočtovém zasedání krajského zastupitelstva padl návrh, aby si uvolněný /v ČR rarita/ předseda finančního výboru Milan Plodík (KSČM) udělal v létě dva měsíce placených prázdnin.

V tuto dobu stejně ani alespoň formálně finanční výbor nezasedá a každý ví, že je to jenom za krajské peníze vytvořená prebenda za hlasovací loajalitu KSČM pro socialistické vedení Kraje. Jeho každodenní přítomnost je pro chod Kraje užitečná jako secí stroj, který neseje, na druhou stranu to soudruh předseda nemá jednoduché. Musí v pracovní době ještě stihnout podnikat v realitách. Když makléři zavolal novinář a vydával se za zájemce o dům v Brodě, nebránil se na plný úvazek placený předseda FV schůzce ve všední den dopoledne. /zdroj : IDNES.CZ 26.11.2015/ 

Hliník chybí, odstěhoval se do Humpolce! Plodík na zastupitelstvu chyběl, byl na služební cestě v Číně, dle sdělení předsedajícího. Také nejvyšší vedení našeho kraje je fascinováno pozlátkem a bublinou bohatství tohoto nedemokratického režimu. V tomto volební období letělo několik expedic delegátů do „Země středu“. Když už devótně ignorujeme omezování lidských práv a principů svobody, tak jaký měly exotické výlety veskrze praktický přínos pro náš Kraj? Kolik nových pracovních míst nám to přineslo? Není známo.

Text byl napsán pro lednové číslo Novin Kraje Vysočina. 
Celý výtisk je k dispozici na adrese: 
http://extranet.kr-vysocina.cz/download/pdf/noviny/noviny-01-16.pdf

MUDr. Radek Černý

krajský zastupitel