1. dubna 2016

Rokycanská ODS zvolila oblastním lídrem pro krajské volby Jana Šaška

Před několika dny se v rokycanské sokolovně uskutečnilo jednání Oblastního sněmu ODS Rokycany, jehož se zúčastnilo téměř 50 delegátů z místních sdružení ODS z celého okresu. Oblastní sněm je nejvyšším orgánem strany v oblasti, resp. na úrovni okresu. Na úvod jednání přednesl předseda oblastního sdružení ODS Jan Šašek informační zprávu předsedy oblasti o činnosti oblastního sdružení, proběhla politická diskuse a schválena byla zpráva o hospodaření a plnění rozpočtu Oblastního sdružení ODS Rokycany za rok 2015.

 

Delegáti v rámci stranických oblastních primárek zvolili v tajné volbě kandidáty na kandidátní listinu ODS do Zastupitelstva Plzeňského kraje 2016. Výsledkem voleb je následující pořadí oblastních kandidátů pro krajské volby: 1. Jan Šašek, krajský zastupitel a místostarosta města Rokycany; 2. Miroslav Jaroš, podnikatel a bývalý radní Plzeňského kraje; 3. Marcela Sobotková, učitelka a bývalá místostarostka města Hrádek; 4. Martin Lang, vedoucí Muzea Středních Brd; 5. Eva Nosková, živnostník a bývalá radní města Rokycany; 6. Jiří Hahner, starosta obce Strašice; 7. Jan Svejkovský, vysokoškolský student.

 

„Především bych chtěl poděkovat členům ODS na Rokycansku za to, že mě zvolili lídrem ODS do krajského zastupitelstva za Rokycansko. O první místo na kandidátní listině ODS za rokycanský okres jsem se rozhodl ucházet, protože mám chuť se podílet na rozvoji a prosperitě Plzeňského kraje. Věřím, že zhodnotili i to, že jsem byl dosud platným a aktivním členem zastupitelstva kraje, pracoval jsem i jako předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva Plzeňského kraje. Chci, aby i zkušenosti z mého působení v pozici místostarosty města přispěly k řešení krajských problémů. Je potřeba výrazně zlepšit stav krajských silnic, pomoci zkvalitnit výuku na středních školách a podpořit venkovské oblasti,“ uvedl oblastní lídr ODS Jan Šašek.

 

Oblastní sněm navštívili předseda Regionálního sdružení ODS Plzeňského kraje a první náměstek primátora města Plzně Martin Baxa a místopředseda Regionálního sdružení ODS Plzeňského kraje a poslanec Parlamentu České republiky Vladislav Vilímec. Definitivní podobu kandidátní listiny ODS pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje bude sestavovat z kandidátů všech sedmi okresů Plzeňského kraje Regionální sněm ODS Plzeňského kraje.