8. října 2013

Slovo starostky Marie Kousalíkové pro říjnovou Šestku

Nový vlastník pozemků na Džbánu konečně odhalil, co by chtěl v místě stavět. Už požádal na radnici o změnu územního plánu? Na konci září radnice otevřela zrekonstruovaný dům s pečovatelskou službou v Liboci, jsou zde ještě volná místa? Tento měsíc také představíte zbrusu novou akci. O co půjde?

Nový vlastník pozemků na Džbánu konečně odhalil, co by chtěl v místě stavět. Už požádal na radnici o změnu územního plánu?

Velká většina veškeré plochy kolem koupaliště nyní patří společnosti Molepo, která jej získala ve veřejné dražbě. Přestože se jedná o pozemky, na kterých dle stávajícího územního plánu nelze v žádném případě stavět, nový vlastník již zveřejnil studii, dle které chce část území využít pro bydlení. Společnost Molepo už v září požádala o změnu územního plánu. O žádosti budou nyní jednat odborná komise i Rada městské části a je jisté, že takovou žádost nepodpoří! Zásadně s jejich záměrem nesouhlasím. Podrobnosti k tématu přináší článek na straně č. 6.

Na konci září radnice otevřela zrekonstruovaný dům s pečovatelskou službou v Liboci, jsou zde ještě volná místa?

Za rekonstrukci zaplatila radnice téměř 30 milionů korun. Vyměnila se okna, zateplila se budova, vyměnila se elektroinstalace. Dům nyní nabízí 8 volných garsonek pro manželské páry a 34 volných místností pro jednotlivce. Cena pronájmu je 70 korun za metr čtvereční. Míst pro seniory je v Praze velký nedostatek, a proto jsem velmi ráda, že se podařilo libocký dům takto zrekonstruovat a nabídnout našim seniorům nová místa pro důstojný život. Byty jsou městskou částí pronajímány seniorům starším 70 let se sníženou soběstačností a zdravotně postiženým občanům, pro které je jejich dosavadní bydlení nevyhovující. Podmínkou také je, aby měli nejméně 3 roky trvalý pobyt na území městské části Praha 6.

Tento měsíc také představíte zbrusu novou akci. O co půjde?

Už v sobotu 5. října budeme v Dejvicích slavit velký festival „1. dejvické Pivopění“, což je nový multižánrový festival pro celou rodinu. Srdečně zvu všechny na ochutnávku originálních českých piv z produkce malých pivovarů a nebude chybět ani překvapení z pivovaru Břevnovského kláštera. Začínáme v jednu hodinu odpoledne, program a další informace najdete na webu Prahy 6 www.praha6.cz. Ještě dodám, že o týden později v pátek 11. října začíná už dvacáté Břevnovské posvícení. Vstup na akce je zdarma. Těším se na Vás.