11. října 2019

Nová zastávka ve Vokovicích funguje už měsíc. S podnětem přišli místní senioři

Na začátku roku 2019 jsem obdržel žádost od skupiny seniorů v Nových Vokovicích, že se jim zkomplikovalo cestování městskou dopravou a uvítali by zřízení nové autobusové zastávky. Od září 2019 nově zastavují autobusy v ulici Na Pastvinách v Praze 6.

V Nových Vokovicích byla přibližně před rokem zatarasena neoficiální cestička, kterou se lidé dostávali na konečnou zastávku autobusu Nové Vokovice. Náhle tak nastal problém především pro osoby se sníženou pohyblivostí, dostat se v rozumné vzdálenosti na zastávku MHD. Přitom lokalitou Nových Vokovic autobus projížděl, ale ve směru k metru Nádraží Veleslavín nezastavoval. Historicky byla zastávka Na Pastvinách pouze ve směru na konečnou Nové Vokovice.

Poté, co se na mě senioři obrátili, předložil jsem na lednové dopravní komisi MČ Praha 6 návrh na zřízení zastávky Na Pastvinách ve směru k metru Nádraží Veleslavín. Komise návrh podpořila a zástupce Ropidu sdělil, že bude-li pro zastávku prostor na komunikaci, nebude problém její zřízení.

Během jara 2019 proběhlo místní šetření s autobusem a byla vytipována místa pro zřízení zastávky. Na květnové dopravní komisi zástupce Ropidu informoval, že půjde zřídit zastávku k začátku září. A také se stalo.

Od 1. 9. 2019 nově zastavují autobusy linky 225 v nové zastávce Na Pastvinách ve směru k metru Veleslavín. Lidé si novou zastávku pochvalují a já jsem rád, že se povedlo celou věc společně zrealizovat. Kromě spojení k metru si totiž senioři pochvalují i lepší spojení k obchodnímu domu na Dědině, kam se dostanou pohodlně bez přestupu.