9. března 2018

Co se do Šestky “nevešlo” (1): Stále se hledá konečná pro tunelbusy

Radnice Městské části Praha 6 vydává jednou měsíčně vlastní noviny Šestka, ve kterých informuje o dění v městské části. Kromě vyjádření vládnoucí koalice TOP 09 + ANO 2011 + STAN + KDU-ČSL dává redakce novin prostor i pro vyjádření opozice. Však také se stalo, že kritický názor opozičního zastupitele za ODS byl zcenzurován, resp. citace byla ze strany radnice účelově zmanipulována tak, aby nevyzněla kriticky. Od té doby je třeba noviny Šestka důkladně sledovat, o čem se v nich píše.

Do březnového vydání Šestky se “nevešly” dvě citace opozičního zastupitele a místopředsedy Komise dopravní RMČ Praha 6 Ondřeje Matěje Hrubeše. V jednom případě článek vyšel jen s citacemi gesčního radního za ANO 2011 Romana Mejstříka, v druhém případě byl článek o Pražském okruhu už po druhé stažen a nevyšel.

Jelikož se tak množí případy, kdy se citace do článků “nevejdou”, vzniká na webu nová rubrika s příznačným názvem Co se do Šestky “nevešlo”.

Případ první:

Šestka, březen 2018, strana 10, článek: Stále se hledá konečná pro tunelbusy

Citace, která se “nevešla”:

“Bohužel je to Praha 6, která dlouhodobě blokuje zlepšení a zrychlení cestování městskou dopravou mezi Kulaťákem a Andělem prostřednictvím tunelbusu. I přes velké nedoporučení Ropidu neustále šestková radnice trvá na ukončení autobusu na Hradčanské, což je nejméně výhodné řešení,” říká Ondřej Matěj Hrubeš, dlouhodobý podporovatel tunelbusů a zastupitel za ODS.