25. července 2022

Naše vize měníme ve skutečnost. Pracujeme pro vás, pro krásný Radotín

Když jsme v roce 2006 převzali od našich předchůdců pomyslný štafetový kolík ve vedení radnice, měli jsme také svou vizi – postupnými kroky proměnit městskou část na jihozápadním okraji Prahy, zatíženou průmyslovou činností uplynulých desetiletí, v místo, kde se lidem dobře žije. V místo s dostatkem příležitostí pro společenský život, kulturu, sport, zábavu.

Během uplynulých šestnácti let se toho mnoho událo. Radotín už dávno není průmyslovou čtvrtí. Podařilo se nám zbavit většiny ekologických zátěží, vybudovat nové kanalizační a vodovodní sítě, ale i bezpečnostní opatření proti povodním. Máme nová sportoviště, kulturní zařízení, navýšili jsme kapacitu školek a škol, vysadili jsme na stovky nových stromů…

Nyní máte unikátní možnost podívat se na interaktivní mapě, jakou proměnou prošel Radotín od roku 2006, ale i na to, jaké jsou naše vize do roku 2030.

Jak interaktivní mapa funguje?

Interaktivní mapa na adrese www.radotin2030.cz zobrazuje všechny investice, pořízené díky dotacím a uvážené rozpočtové politice. Na leteckém snímku Radotína si můžete zvolit časové období a podívat se, jaké projekty se v jednotlivých letech podařilo v Radotíně realizovat. Když pak kliknete na vybrané místo, otevře se detail s bližšími informacemi a fotografiemi. V pravém horním rohu navíc můžete na interaktivní mapě sledovat celkovou výši investic.

Mapa zachycuje nejen uskutečněné investice, ale také naše plány na příštích osm let, proto jsme mapu nazvali Vize 2030.

Vše, co na radnici děláme, plánujeme s dostatečným předstihem a realistickými scénáři.  A stejně důležitá je podpora veřejnosti. Právě díky vám, radotínským občanům, můžeme naše vize a plány plnit. Díky vám je Radotín moderní městskou částí, krásným místem pro spokojený život. Naše vize uskutečňujeme pro vás!

Za radotínskou Občanskou demokratickou stranu

Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16