1. října 2014

Zastavíme plýtvání současné koalice,

ODS slibuje pro následující komunální volby, že pokud ji občané zvolí, bude dobrým, uvážlivým a kompetentním hospodářem.

„Stejně jako každá rodina, tak i obce, města a státy musí hospodařit rozumně a investovat uvážlivě. Nemůžeme a nechceme projídat svou budoucnost. Nechceme město zadlužené na několik generací dopředu. Prostředky, které město dnes vynakládá, se mu musí v budoucnu vrátit. Peníze vyhozené z okna se totiž do domu již nikdy nevrátí,“ řekl k tomu šéf ODS na Praze 3 a čtyřka na celopražské kandidátce Alexander Bellu.

„Zastavíme plýtvání současné koalice, která každý rok projídá desítky milionů z rezerv naší městské části, ať již nadbytečnými úředníky, různými „repre“ fondy či nekompetentností nebo neznalostí,“ vysvětluje Bellu.

A pokračuje: „Založíme hospodaření městské části na vyrovnaných rozpočtech i pro budoucí generace. Investice budeme směřovat zejména na zvýšení bezpečnosti, zkvalitnění školství, dokončení revitalizace panelových domů, revitalizaci parků a zeleně, úklid a čistotu veřejného prostoru a v neposlední řadě zklidnění dopravy, to je to, co občany nejvíce pálí, ne nějaké monstrstavby… Budeme také v maximální možné míře usilovat o získání vnějších finančních zdrojů, a to zejména prostřednictvím dotačních programů EU, což se nyní téměř nerealizuje,“ dodává Bellu s tím, že hodlá péči o veřejný majetek zajišťovat výhradně hospodárným, průhledným a efektivním způsobem.

Protože ale nechce být jen nositelem obecných floskulí, s nimiž sice všichni souhlasíme, ale nikdo přesně neví, jak těchto ideálů prakticky dosáhnout, přidává pár konkrétních řešení: „Tak především chceme sjednotit budovy radnice na Seifertově ulici a Havlíčkově náměstí, tam vidím značnou finanční úsporu. Také musíme ustavičně hledat úspory ve výdajích Úřadu městské části, představuji si štíhlejší a efektivnější úřad. Rozhodně také  podporuji realizaci koncepce takzvaného „kvalitního úřadu“, kde chceme být dokonce lídrem v celém Česku.  Také hodláme podporovat mimo jiné koncept Ministerstva vnitra nazvaný Smart administration, což v překladu znamená chytré řízení státní správy a samosprávy s využitím informačních technologií a fungujících procesů,“ vysvětluje Bellu a naléhavě dodává: „Příjmy z privatizace se nesmí „projíst", ale efektivně investovat, každá koruna musí být bedlivě posouzena!“ A na té příjmové straně připomíná mladý politik znovu dotační programy Evropské unie, kde vidí dosud hanebně promrhávaný potenciál, a také dokončení celé privatizace v následujícím volebním období. „Do konce období chceme vyrovnaný rozpočet, ty peníze se prostě nesmějí projíst!“ zakončuje Bellu rázně.