14. září 2014

U nás na Praze 3 stranické dluhy nehrozí

V ODS je aktuálně ožehavé téma dluhů z minulých let. Co si o tom myslí předseda občanských demokratů na Praze 3 Alexander Bellu? „Situace je velmi vážná a byla evidentně zanedbávána několik let,“ sdělil. „Byl jsem několikrát ujištěn předsedou Fialou i vedením, že situace už je nyní v řešení a je udržitelná,“ doplnil.

„Jsem stejného názoru a jsem přesvědčen, že se správným ekonomickým přístupem a s několika prvky omezení je situace zcela krok za krokem řešitelná a věřím, že se s ní ODS zanedlouho vypořádá,“ je přesvědčen Bellu.

A jak je na tom vlastní organizace ODS na Praze 3? „Naše oblast je bez dluhů a naopak v černých číslech. Řešil jsem to jako předseda v minulém roce, navrhl jsem zvýšení členských příspěvků. Návrh byl přijat jednomyslně všemi našimi členy, což umožnilo mít finance jak na provoz, tak na kampaň, která nás čeká toto září a říjen,“ říká Alexander Bellu.

A vysvětluje dále: „Pro představu  - k dnešnímu dni máme 155 členů s průměrným věkem 41 let. Řádově se roční členský příspěvek u nás pohybuje od 200 korun až po 50 tisíc, to podle osobního statusu, zda je člen důchodce, student, výdělečně činný, a tak podobně, také hrají roli funkce jak ve straně, tak mimo ni.“

„Abychom byli soběstační jako oblast, tak jsme využili několika prostředků, jednak jsme, jak už bylo řečeno, zvýšili jsme členské příspěvky, omezili jsme také provozní náklady na minimum a většinu věcí, jak do kampaně, tak během roku realizujeme přes různé odbornosti našich členů v jejich volném čase. Tím mám na mysli třeba webové stránky, grafiku, rozdávání materiálů, organizaci akcí, mailing… Dále máme několik sponzorů z různých sektorů, kteří nás tu a tam podpoří  - buď finančně anebo přímo hmotným darem, zaplatí či věnují tiskoviny, dárkové předměty, reklamní plochy, je toho více,“ zakončuje žhavé téma Alexander Bellu.