8. září 2014

Stanovisko Klubu ODS Praha 3

Klub ODS ZMČ Prahy 3 se distancuje od neuvěřitelného návrhu zástupce starosty Matěje Stropnického (ŽnS), který RMČ Praha 3 předložil návrh občana Jaroslava Slámy (ŽnS) na výmaz dlouholetého předsedy ODS Prahy 3 a bývalého radního Prahy 3 z Knihy cti MČ Praha 3 Pavla Hurdu.

Zápis Pavla Hurdy do Knihy cti MČ  Prahy 3 byl schválen RMČ Prahy 3 v souvislosti s jeho životním jubileem a s ohledem na jeho občanskou angažovanost a dlouholetou oceňovanou práci pro MČ Praha 3. Jeho zápis není v žádném rozporu s všeobecnou praxí pro tento akt samosprávy a nikterak nesnižuje vážnost a zásluhy tohoto ocenění. Návrh současného politického uskupení ŽnS v posledních dnech před komunálními volbami lze tedy chápat pouze a jenom jako akt zoufalství a lidské malosti. Při absenci jasných výsledků či pozitivních volebních témat sahají k nedůstojnému hledání nepřítele, zástupných problémů a vymýšlení pseudokauz, které mají zakrýt jejich neschopnost kvalifikovaně pracovat pro MČ Praha 3.  Vstupem Matěje Stropnického do politiky se zprvu nenápadně ale postupem času stupňovalo hulvátsví a vzájmemná neurvalost ve vztazích zastupitelů MČ Praha 3. Místo politických témat a práce je styl Matěje Stropnického založen na uražení politických soupeřů a zneužívání důvěry občanů. Politický styl ŽnS, které reprezentuje Matěj Stropnický nic neříká o schopnostech pracovat pro veřejný prostor a rozkládá politiku jako takovou.

 

Dopis Jaroslava Slámy (ŽnS) je toho typickým příkladem. Řádně projednané a schválené projekty ZMČ Praha 3 vydává za jakési pseudokauzy a vůči bezúhonnému občanovi se vymezuje tím, že trvdého kontroverzního politika označuje bulvární nálepkou ,,kmotr” a na tom staví svou neuvěřitelnou žádost.

 

Zatajování pravdy a překrucování celé řady skutečností se staly základním politickým stylem tohoto politického uskupení.

K takovýmto praktikám se ODS nikdy nesnížila a snižovat nebude. Vyzýváme proto své kolegy v ZMČ Prahy 3, kteří ještě neztratili smysl pro elementární lidskou slušnost, aby se od tohoto návrhu veřejně distancovali.