20. června 2014

Žižkovský předseda Alexander Bellu jedním z lídrů pražské kandidátky

Reformní kurz žižkovské ODS, která razantním způsobem nastoupila obnovu a do svého vedení zvolila novou generaci politiků, slaví úspěchy i na celopražské úrovni.

Nového žižkovského předsedu Alexandera Bellu si pražští občanští demokraté zvolili za jednoho z lídrů pro podzimní volby, kde bude společně s exprimátorem Bohuslavem Svobodou a novým pražským šéfem ODS Filipem Humplíkem bojovat o přízeň voličů. Na Pražské kandidátce, stejně jako mezi kandidáty žižkovské ODS do místního zastupitelstva v Praze 3, není jediný politik spojený s minulou érou. Razantní personální obměnu podpořila drtivá většina delegátů pražského sněmu.

„Vážím si důvěry a jsem rád, že do voleb vstupujeme s takovouto kandidátkou bez politických person, vedle kterých bych ani kandidovat nechtěl a nemohl,“ řekl Alexander Bellu. Mladý žižkovský konzervativní politik povede ODS také do boje o místní zastupitelstvo městské části společně s Tomášem Kalivodou a mladou vinohradskou političkou Gabrielou Pecičovou. „Důvěru zpět nezískáte ani rychle ani snadno, ale budeme se prát o každý hlas,“ řekl Bellu.