Blíží se tramvajové propojení  Vinohrad a Nového města?
7. června 2016

Blíží se tramvajové propojení Vinohrad a Nového města?

Otázka propojení Vinohrad a Nového města se stala již „evergreenem“. Vždy ale skončí u diskuze, zda zavést tramvajové spojení na Václavském náměstí, či nikoliv. Názory veřejnosti i odborníků jsou přitom padesát ku padesáti. „V rámci jednání jsem prezentoval návrh na tramvajové propojení Vinohradská - Wilsonova – Hlavní nádraží – Bolzanova. Tento návrh byl vzat v úvahu, ale pořád se v této věci nic nedělo. Při pátrání jsme zjistili, že tato trasa byla již v roce 2000 zvažována a byla i technicky ověřena,“ říká místostarosta Richard Bureš (ODS), který se problematikou propojení Vinohrad a Nového města intenzivně zabývá.

Varianta Wilsonova se tak logicky stává možným řešením celé situace. „Budu tuto variantu prosazovat, protože řeší důležité propojení částí města ihned a do budoucna nebrání případnému zavedení tramvají zpět na Václavské náměstí, dosáhne-li se jednou shody. Díky této variantě tak dojde k důležitému obsloužení Hlavního nádraží a v neposlední řadě to také umožní zahájit léta očekávanou revitalizaci Vrchlického sadů, které jsou dnes ostudou centra Prahy. Ta by měla dát vzniknout novému náměstí lokalizovanému před Hlavním nádražím tak, jako je tomu v jiných evropských metropolích,“ představuje své plány Bureš.