Rekonstrukce Curieovky začne v červnu
6. června 2016

Rekonstrukce Curieovky začne v červnu

O sedm nových učeben, tři učitelské kabinety a sociální zařízení pro žáky se rozšíří prostory Základní školy nám. Curieových. Přinese je půdní vestavba, která se stane součástí opravy střechy. Stavba bude zahájena na začátku června. Škola má ve spolupráci s Prahou 1 již připravena řešení pro žáky, kterým rekonstrukce přinese jistá omezení výuky. Celý proces rekonstrukce v rozhovoru popsala radní Prahy 1 pro školství a spolkovou činnost Eva Špačková (ODS).

Paní radní, proč se vůbec rekonstrukce dělá?
Škola bojuje s nedostatečnou kapacitou a nové prostory jednoznačně potřebuje. Argumenty paní ředitelky Martínkové jsou věcné, logické a přesvědčivé. Nedostatek kapacity omezuje praktický provoz školy. Odborné pracovny (učebny přírodopisu, fyziky, chemie,…) musejí být zároveň kmenovými třídami a slouží tak nejen k výuce odborných předmětů, ale i všeobecně vzdělávacích. Chybějí menší učebny pro výuku rozdělených skupin a ve škole není žádná jazyková laboratoř. Problémy mái školní družina. Proto jsem velmi ráda, že se nám povedlo tuto investici prosadit.

Na kolik rekonstrukce přijde a kdy budedokončena?
Do výběrového řízení se přihlásili čtyři zájemci. V tuto chvíli ještě není znám vítěz, ale částka za rekonstrukci nepřekročí 59 milionů korun. Rekonstrukce by měla být dokončena do konce tohoto roku.

Jakým způsobem se vyřeší omezení, které rekonstrukce způsobí žákům?
Vše je již připraveno. Od 1. do 17. června škola nastupuje na náhradní systém výuky. Budou se konat výlety, exkurze, návštěvy muzeí apod. Stravování je zajištěno v jídelně na Uhelném trhu. Od 17. června už budou mít žáci prázdniny. Intenzivně komunikujeme s rodiči. Další schůzka je naplánována na 23. května, kdy už budeme moci představit vybraného zhotovitele celé stavby. Všechny podrobnosti a novinky v této záležitosti budou umisťovány na facebook a webové stránky školy. Momentálně se zkoumá zájem o sportovní příměstský tábor, který bude pořádat škola. V případě většího zájmu dětí je radnice připravena zřídit po 17. červnu sportovní příměstský tábor Na Františku. Od září jsou už pro všechny třídy, kterých se rekonstrukce dotkne, nalezeny náhradní prostory v budově školy. Bude to samozřejmě provizorní, ale jsem přesvědčena, že výsledek rekonstrukce trochu toho nepohodlí jednoznačně vynahradí.