Václavské náměstí zaplnily motocykly  a pomohly zdravotně postiženým
18. července 2016

Václavské náměstí zaplnily motocykly a pomohly zdravotně postiženým

Dolní část Václavského náměstí zaplnily v sobotu 18. června stovky naleštěných motocyklů. Důvod? Přijely podpořit MDA RIDE – největší motocyklovou charitativní akci v České republice, jejíž výtěžek jde na podporu lidem se svalovou dystrofií. Tato akce se konala již po osmé v řadě a záštitu nad ní převzal místostarosta Prahy 1 Richard Bureš (ODS).

„MDA RIDE jsem kromě záštity podporoval i osobně. Jsem rád, že se mi podařilo zajistit pořádání akce na Václavském náměstí, a udělám vše pro to, aby se na Václavském náměstí konala i v příštím roce. Na rozdíl od jiných obdobných akcí, je totiž MDA RIDE pořádána skutečně na podporu dobré věci,“ říká Bureš. MDA RIDE letos získala pro potřeby nemocných rekordní částku, která činí více než milion korun (přesněji 1 005 508). To je výtěžek, který výrazně překonal všechny předcházející ročníky. „Když jsem loni sliboval, že pomohu uspořádat MDA RIDE 2016 na Václavském náměstí, vyřkl jsem nahlas přání a odhad, že by se na dobrou věc mohl vybrat i milion korun. A vidíte, povedlo se! Je to krásný pocit, když člověk může pomoci takto přínosné akci,“ dodává Richard Bureš. „Velice si vážím podpory Prahy 1, která nám dopomohla k letošnímu úspěšnému výsledku celé akce. Již nyní bych rád všechny pozval na příští, devátý ročník MDA RIDE, který se díky podpoře Prahy 1 uskuteční 17. června opět na Václavském náměstí,“ uzavřel Josef „Káďa“ Kadeřábek, hlavní organizátor akce a předseda spolku MDA RIDE.