9. ledna 2013

Televizor Orava 132 a Přemysl Sobotka

Ptáte se, jak souvisí kandidatura Přemysla Sobotky na úřad prezidenta České republiky s televizorem, který vyráběla Tesla Orava v roce 1969? Byl to svého času televizor velmi rozšířený a vzhledem k tomu i často opravovaný.

Není cílem mé úvahy přesvědčovat přesvědčené, ale připomenout nepřesvědčeným, že Přemysl Sobotka patří do série těch uznávaných a věrných a politiků, jejichž charakter se formoval v časech černobílých televizorů a rudých okupantů.

Za časů normalizace sloužil Přemysl Sobotka občanům své země jako lékař, v demokratických poměrech slouží občanům své země jako politik. Jako dobrý politik, jako vynikající politik. Nedávejte mu, prosím, za vinu, že v té velké sérii polistopadových politiků se našli i ti poruchoví, jako byly i některé Oravy 138.

Přemysl Sobotka je spolehlivý a zkušený černobílý chlap, který umí bezpečně rozeznat dobro a zlo, pravdu a lež. Nehýří barvami, nepřevléká názory, kabáty ani trička. Nemá to zapotřebí a je to asi jedna z věcí, kterou nikdy neuměl. Dokázal mnohokrát svými skutky, že prospěch vlasti je mu prvním zákonem. Poznal jsem ho jako osobnost, státníka a hlavně člověka. Člověka se svými drobnými vadami a nedostatky, ale v podstatě stejně vytrvalého, spolehlivého a citlivého jako legendární a nadčasová Orava 132.

S klidným svědomím doporučuji: Volte Přemysla Sobotku!

Karel Šebek

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
místostarosta
senátor PČR